Bossche Dag(en) van de Dialoog

Laden Evenementen

7 november | 18:00 9 november | 18:00

We tippen je graag de Dag van de Dialoog die in Den Bosch op drie momenten wordt georganiseerd. Op dinsdag 7 en donderdag 9 november vinden de dialogen plaats. Op dinsdagmiddag 7 november, tussen 14.00 en 16.00 uur is er ook een Wandeldialoog in de natuur.

Dit is inmiddels de 13e editie van het jaarlijks terugkerend evenement dat vanuit de centrale gedachte ‘De Kunst van het Samenleven’ wordt georganiseerd. Dit jaar staat het thema ‘Wat raakt je’ centraal.

De week van de dialoog

De kunst van het samenleven staat vanuit vele invalshoeken onder druk. De ene crisis is nog niet opgelost of de volgende is een feit. Iedereen ervaart hier de gevolgen van. Des te belangrijker om juist in deze tijden in onze eigen stad samenhorigheid te ervaren. Hoe kunnen we dat gevoel van samen thuis in Den Bosch verbeteren? Hoe kunnen we verschillen overbruggen en, binnen onze diversiteit, eenheid ervaren?

Wat mag je verwachten?

Tijdens de dialoog maak je kennis met elkaar, deel je ervaringen, droom je over hoe je dingen graag ziet en kijken we hoe het uitvoerbaar is. Onder leiding van een getrainde gespreksleider ga je in gesprek met zes à zeven andere deelnemers. De gesprekken duren 2 tot 2,5 uur. Deelname is gratis. De dialoog start om 18.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Tijdens de dialoog wordt een maaltijd geserveerd. 

De dialoogtafels staan verspreid over verschillende wijken en laten je kennismaken met bijzondere locaties. Ga aan tafel met onbekenden en wissel ideeën uit! Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Meedoen aan ‘s-Hertogenbosch in dialoog

Op drie manieren kun je meedoen, als deelnemer, dialoogleider en als tafelorganisator. Via onderstaande button kun je je aanmelden.

Wandeldialoog in de natuur

Zin in een Wandeldialoog in de natuur tijdens de Week van de Dialoog? Dat kan op dinsdagmiddag 7 november van 14.00 tot 16.00 uur. Wil je ook meedoen? Stuur dan een e-mail naar ‘s-Hertogenbosch in Dialoog (info@s-hertogenboschindialoog.nl). Geef daarin aan dat je je aanmeldt voor de Wandeldialoog op 7 november. Dan zorgen zij dat je meer informatie krijgt over het hoe en wat en waar.

Foto: Dag van de Dialoog, 2018 bij het JADS. Fotografie: Olaf Smit