Inspiratiesessie Schone lucht & mobiliteit

Laden Evenementen

8 september | 15:30 17:30

Shortcut Fietskoeriers

Ertveldweg 32
Den Bosch,5231 XB


In 2020, best nog wel recentelijk, kwam het bericht naar buiten dat de luchtkwaliteit van Den Bosch behoorlijk slecht is (bron: In de buurt Den Bosch). Inmiddels zijn we enkele jaren verder. Is de luchtkwaliteit inmiddels wat verbeterd? We weten het eigenlijk niet, maar een voorzichtige aanname is dat het in enkele jaren in ieder geval niet héél veel verbeterd zal zijn. 

De inspiratiesessie van 8 september gaat over de Bossche luchtkwaliteit in relatie tot mobiliteit. Schoon vervoer, oftewel Zero Emissie Stadslogistiek staat centraal. We zien al enkele duurzame initiatieven die bijdragen aan verbetering van onze luchtkwaliteit. Op het gebied van duurzame mobiliteit wordt er in ‘s-Hertogenbosch al veel gedaan. Dat hoorden we in oktober 2021 van Dimitri Pouwels, Adviseur Duurzame Mobiliteit voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch tijdens onze netwerkbijeenkomst. Zie ook dit bericht: Zero Emissie Stadslogistiek.

Ook deze inspiratiesessie stimuleren we een inspirerende praktijkcase door een podium te geven. Daarom organiseren we deze sessie met Shortcut Fietskoeriers, een duurzaam koeriersbedrijf dat in en rondom ’s-Hertogenbosch alles op de fiets bezorgt.

Programma

15.30 uur Inloop met koffie/thee/water.
15.45 uur Presentatie van Shortcut Fietskoeriers, Q&A en aansluitend een discussie.
16.30 uur Tijdens de borrel is er mogelijkheid om te netwerken.