Lancering SPARK Fieldlab Smart & Circular Construction

Laden Evenementen

Verduurzaming van gebouwde omgeving, digitalisering en industrialisering van de bouw vraagt om innovatieve bedrijven die nieuwe materialen, technologieën en werkwijzen kunnen ontwikkelen en toepassen.

28.06.2022 | 15:00 17:30

SPARK Makers Zone

Paardskerkhofweg 15
's-Hertogenbosch,5223 AJ

AANMELDEN

Op dinsdag 28 juni lanceert SPARK het fieldlab gericht op Smart & Circular Construction. Daar bouwen ze samen met partners aan concrete opleidingen, programma’s en innovatieprojecten om versnellingen te realiseren. 

Speciaal voor de feestelijke lancering nodigt SPARK Jalila Essaïdi (BioArt Laboratories) en Pedro Diez Cocero (Dassault Systemes) uit. Zij nemen je mee in de ontwikkelingen van digitalisering, industrialisatie en biobased- en circulaire materialen en geven inspirerende voorbeelden. Want hoe geven we deze transities vorm zodat het bijdraagt aan een duurzame leefomgeving waarbij technische- en sociale innovatie hand in hand gaan?

Programma

15.00 uur: Inloop en koffie/thee
15.30 uur: Inleiding door Cassandra Vugts (SPARK Campus)
15.45 uur:  Pedro Diez Cocero (Dassault Systemes) deelt zijn kennis met de (Engelstalige)presentatie ‘Multi-scale Common Data Environments’ waar Smart Cities en Virtual Singapore deel van uitmaken.
16.15 uur: Jalila Essaïdi (BioArt Laboratories) die samenwerkt met ontwerpers, technici, studenten, kunstenaars, bedrijven, academici en anderen die geïnteresseerd zijn in de kruising tussen wetenschap, natuur, technologie en creativiteit.
17.05 uur : Officiële lancering met de partners door Aukje Kuypers (bestuurslid SPARK en directeur Kuijpers) en (op afstand) met Martijn van Gruijthuijsen(Gedeputeerde Economie, Financiën, Kennis en Talentontwikkeling bij Provincie Noord-Brabant).

Aansluitend is er een feestelijke start van de ‘fieldlab-borrel’ bij SPARK die wordt voorgezet bij de naastgelegen ‘Data Week NL-borrel’.