Nature Building Project

Laden Evenementen

11.10.2022 | 11:00 16:30

Congrescentrum 1931

Oude Engelseweg 1
's-Hertogenbosch,5222 AA

Het Nature Building Project is vandaag alleen te zien voor bezoekers van Corporatiedag (besloten).

Tijdens de Corporatiedag 2022 wordt er gekeken naar de toekomst waar leefbare wijken met voldoende duurzame en betaalbare woningen centraal staan. Corporaties zijn belangrijke partijen in de nieuwbouw- en renovatieopgave. Daar mag het Nature Building Project dus niet ontbreken!

De klimaatcrisis en de enorme druk op de woningmarkt vormen een uitdagende opgave op het gebied van duurzaamheid. Want hoe zorgen we ervoor dat die honderdduizenden huizen niet enkel van materialen worden gemaakt die slecht zijn voor de natuur?

Daarbij is de milieu-impact van de bouwsector is enorm groot. Dat kan en moet anders, zeker gezien het groot aantal woningen wat gebouwd gaat worden of de grootschalige renovatie-opgave richting gasloze wijken. Het materiaalgebruik moet duurzaam. Op de Dutch Design Week en de Floriade is The Exploded View getoond: een huis van alleen maar biobased materialen, dus natuurlijke grondstoffen. Tienduizenden mensen hebben deze exposities bezocht. Wij laten nu het schaalmodel met alle materialen, door ‘s-Hertogenbosch reizen!

De Nature Building Project is een concept van Company New Heroes. De Nature Building Kit is ontwikkeld in samenwerking met NEMO Science Museum en met dank aan Bruns.