Nature Building Project

Laden Evenementen

13.10.2022 | 11:00 16:30

Winkelcentrum Helftheuvel Passage

Helftheuvelpassage 346
's-Hertogenbosch,5224 AR

Wil je het Nature Building Project bekijken als bezoeker? Kom gewoon langs!

in deze tijd is iedereen wel geraakt door een crisis en zijn de gevolgen van klimaatverandering voelbaar. Daarom haalt de Club van Duurzaam Doen een inspirerend voorbeeld naar de stad toe: het Nature Building Project. Een interactieve installatie geïnspireerd op The Exploded View – die alleen al tijdens Dutch Design Week 2021 door meer dan 50.000 mensen bezocht werd – van Lucas De Man en Pascal Leboucq (Nieuwe Helden).

Het project stelt de vraag centraal: Hoe komen we tot een duurzame groene en circulaire wereld voor iedereen?

Wonen in een woning van of met biobased materialen voelt héél anders aan. Het ruikt anders, het klinkt anders, het wóónt anders. Daarom is het ook van belang om het grote publiek te laten kennis maken met biobased materialen. Dat kan tussen het boodschappen doen in: het winkelend publiek kan een bezoek brengen aan het Nature Building Project dat tussen de terrassen tegenover de Jumbo staat.

Op de Dutch Design Week en de Floriade is The Exploded View getoond: een huis van alleen maar biobased materialen, dus natuurlijke grondstoffen. Tienduizenden mensen hebben deze exposities bezocht. Wij laten nu het schaalmodel met alle materialen, door ‘s-Hertogenbosch reizen!

De Nature Building Project is een concept van Company New Heroes. De Nature Building Kit is ontwikkeld in samenwerking met NEMO Science Museum en met dank aan Bruns.