Nature Building Project

Laden Evenementen

14.10.2022 | 11:00 14:30

SPARK Makers Zone

Paardskerkhofweg 15
's-Hertogenbosch,5223 AJ

Heb je uitnodiging ontvangen voor lunchevenement tussen 11.00 en 13.30 uur? Meld je dan aan via bovenstaande knop.

Wil je het Nature Building Project bekijken? Dat kan tussen 13.30 en 14.30 uur. Je hoeft je niet aan te melden.

in deze tijd is iedereen wel geraakt door een crisis en zijn de gevolgen van klimaatverandering voelbaar. Daarom haalt de Club van Duurzaam Doen een inspirerend voorbeeld naar de stad toe: het Nature Building Project. Een interactieve installatie geïnspireerd op The Exploded View – die alleen al tijdens Dutch Design Week 2021 door meer dan 50.000 mensen bezocht werd – van Lucas De Man en Pascal Leboucq (Nieuwe Helden).

Het project stelt de vraag centraal: Hoe komen we tot een duurzame groene en circulaire wereld voor iedereen?

De klimaatcrisis en de enorme druk op de woningmarkt vormen een uitdagende opgave op het gebied van duurzaamheid. Want hoe zorgen we ervoor dat die honderdduizenden huizen niet enkel van materialen worden gemaakt die slecht zijn voor de natuur? Daarbij is de milieu-impact van de bouwsector is enorm groot. Dat kan en moet anders, zeker gezien het groot aantal woningen wat gebouwd gaat worden of de grootschalige renovatie-opgave richting gasloze wijken. Het materiaalgebruik moet duurzaam. Op de Dutch Design Week en de Floriade is The Exploded View getoond: een huis van alleen maar biobased materialen, dus natuurlijke grondstoffen. Tienduizenden mensen hebben deze exposities bezocht. Wij laten nu het schaalmodel met alle materialen, door ‘s-Hertogenbosch reizen!

De Nature Building Project is een concept van Company New Heroes. De Nature Building Kit is ontwikkeld in samenwerking met NEMO Science Museum en met dank aan Bruns.