Nature Building Project

Laden Evenementen

15.10.2022 | 11:00 16:30

De Parade

Parade
's-Hertogenbosch,5211 KL

Wil je het Nature Building Project bekijken als bezoeker? Kom gewoon langs!

In deze tijd is iedereen wel geraakt door een crisis en zijn de gevolgen van klimaatverandering voelbaar. Daarom haalt de Club van Duurzaam Doen een inspirerend voorbeeld naar de stad toe: het Nature Building Project. Een interactieve installatie geïnspireerd op The Exploded View – die alleen al tijdens Dutch Design Week 2021 door meer dan 50.000 mensen bezocht werd – van Lucas De Man en Pascal Leboucq (Nieuwe Helden).

Het project stelt de vraag centraal: Hoe komen we tot een duurzame groene en circulaire wereld voor iedereen?

De milieu-impact van de bouwsector is enorm groot. Dat kan en moet anders, zeker gezien het groot aantal woningen wat gebouwd gaat worden of de grootschalige renovatie-opgave richting gasloze wijken. Het materiaalgebruik moet duurzaam. Op de Dutch Design Week en de Floriade is The Exploded View getoond: een huis van alleen maar biobased materialen, dus natuurlijke grondstoffen. Tienduizenden mensen hebben deze exposities bezocht. Wij laten nu het schaalmodel met alle materialen, door ‘s-Hertogenbosch reizen!

De Nature Building Project is een concept van Company New Heroes. De Nature Building Kit is ontwikkeld in samenwerking met NEMO Science Museum en met dank aan Bruns.