Netwerkbijeenkomst Circulaire economie

Laden Evenementen

30 juni | 13:30 17:00

We moeten toe naar een ‘circulaire economie’. Dat staat omschreven in allerlei doelstellingen, akkoorden en beleidsregels. Maar wat is het eigenlijk? En hoe gaan we dat in Den Bosch voor elkaar krijgen?

Wel, circulaire economie is volgens de theorie een ‘model van productie en consumptie, waarbij bestaande materialen en producten zo lang mogelijk worden gedeeld, verhuurd, hergebruikt, hersteld, opgeknapt en gerecycleerd om meer waarde te creëren’. 
Kijk, dat is dan duidelijk. Maar hoe gaan we dat dan in ’s-Hertogenbosch voor elkaar krijgen?

Om daar achter te komen organiseren we op 30 juni een netwerkbijeenkomst rondom Circulaire Economie. Deze bijeenkomst staat in het teken van hulpvragen uit diverse invalshoeken. Zoals vanuit het organiseren van evenement, als vervolg op de vorige netwerkbijeenkomst waarin afval een stevig issue was. Ook vanuit de bouwsector, als vervolg van het stadsproject Nature Building Project in oktober 2022. En vanuit de groensector, waar Stijn Mertens met Struikroven het groen zo lang mogelijke herbruikt. 

Verdere invulling van het programma en de locatie volgen nog. Schrijf je alvast in en je ontvangt als eerste het programma in je mailbox.