Netwerkbijeenkomst Circulaire economie

30 juni | 13:30 – 17:00
We moeten toe naar een ‘circulaire economie’. Dat staat omschreven in allerlei doelstellingen, akkoorden en beleidsregels. Een hot onderwerp, maar wat betekent dit voor ons netwerk van ondernemers, woningcorporaties, buurtinitiatieven, onderwijs-, campus- en kennisinstellingen? Daar staan we in deze bijeenkomst bij stil.
In een circulaire economie bestaat er geen afval, maar is alles van waarde. Met de vruchtbare ‘Holy Shit Show’ als gespreksstarter gaan we vervolgens in breakoutsessies kijken naar praktijkvoorbeelden uit het netwerk.
Het programma
13.30 uur
13.50 uur
Inloop met koffie/thee in het CVI Innovatiehuis.
Welkom en opening door Rob Bogaarts, veldverbinder Club van Duurzaam Doen.
14.00 uur
In een circulaire economie bestaat er geen afval, maar is alles van waarde. Met de vruchtbare ‘Holy Shit Show‘ met een poop trooper expert draaien we ons warm, om vervolgens de diepte in te duiken in breakout-sessies waarbij praktijkvoorbeelden uit het netwerk centraal staan.
In de break-out sessies vertellen Stijn Mertens, Johan Treur en Monique Westerlaken waar ze mee bezig zijn, wat ze kunnen brengen en welke hulpvraag ze hebben aan het netwerk.
Stijn realiseert in samenwerking met Struikroven, Meer Bomen Nu en Zayaz Woningcorporatie diverse projecten. Hij deelt zijn kennis rondom circulair groen in een nieuw, groenere samenleving waar de natuur centraal staat.
Bij SPARK Campus staat het proces van showcase naar challenge centraal, waarbij vragen uit ontwerp-, bouw- en technieksector worden beantwoord vanuit het perspectief van biobased materialen en een circulaire economie. Johan Treur vertelt over de actuele samenwerkingen, tevens zoekt hij nieuwe challenges die een bijdrage leveren aan de realisatie van een emissievrije, circulaire en klimaatbestendige leefomgeving.
En, wat kan het Voedselbos Woest betekenen voor de Bossche horeca met de opbrengsten en oogst? Het initiatief bestaat nu twee jaar en wil meer verbinding met de stad vinden. Welke ideeën zijn er die helpen om het doel van Monique en haar collega’s sneller te behalen?
16.40 uur
Plenaire afronding waar wordt gekeken waar de samenwerkingen kunnen worden versterkt. Met het terugkerend onderdeel ‘open mic’ waar je in 1 minuut je vraag kan stellen sluiten we het programma af. Vervolgens gaan we door naar de borrel waar ruimte is om te net die ene persoon te spreken die je anders niet tegenkomt.