Netwerkbijeenkomst De menselijke kant

Laden Evenementen

12 oktober | 13:30 17:00

Huis73, Hofzaal

Hinthamerstraat 72 ‑ 74
Den Bosch,

Welke soft skills zijn er nodig voor duurzame transitie? Hoe kunnen we elkaar verantwoordelijk houden voor de acties die zijn afgesproken? Wie neemt welke rol? En hoe gaan we samen het verschil maken in deze stad als netwerk van ondernemende duurzame doeners?

Programma: Makkelijk duurzame keuzes maken

13.30 uur Inloop bij Huis73, Hofzaal
13.45 uur Welkom, ook door Nan van Schendel, Managing director bij Huis73.nl 

14.00 uur Social design door Lucas Zoutendijk van STUDIO 1:1
Social design is een manier van ontwerpen, rekening houdend met mens en milieu. Het effect is positieve verandering op het gebied van duurzaamheid. Door ontwerp kan een hoeveelheid aan informatie inzichtelijk worden of een probleem worden opgelost.
In Den Bosch heeft STUDIO 1:1 verschillende opdrachtgevers, zoals BrabantWonen en Den Bosch Partners waarvoor het pop-up stadspark is ontwikkeld.

14.30 uur Wijkgericht werken door Willeke van der Doelen van Buurtbinders
De Bossche Buurtbinders vertellen hun ervaringen in wijken rondom verduurzaming en ongelijkheid. Ze gaan in gesprek met bewoners en komen erachter waar en bij wie deze thema’s schuren. Om een tipje van de sluier te geven, zie zien dat verschillende domeinen elkaar niet vinden en het gesprek over klimaat en verduurzaming terwijl het betrekking heeft op alle thema’s in wijken en dus betrekking heeft op alle levensdomeinen; van eenzaamheid tot armoede, tot gezondheid.

15.00 uur Introductie op het middagprogramma
15.00 uur Pauze

15.30 uur Hoe ga je persoonlijk met duurzame transitie om? Welke makkelijke duurzame keuzes maak jij? Hoeveel mensen wil je positief beïnvloed hebben over 3 maanden? En als klap op de vuurpijl: Hoe gaan we het verschil maken in deze stad als netwerk van ondernemende duurzame doeners?

16.30 uur Conclusie, waar zetten we de stip op de horizon?
17.00 uur De zeer welverdiende borrel