Netwerkbijeenkomst Duurzame evenementen

Laden Evenementen

13 april | 13:30 17:00

De Mariakapel

Peter de Gorterstraat 1f
Rosmalen, 5248 NS
’s-Hertogenbosch is een prachtige podium voor festivals en evenementen. Met parels op het gebied van theater, jazz, opera, sport, gastronomie en cultuur in de Bossche binnenstad en in de verschillende evenementenlocaties.

Wie heeft er geen bezoek gebracht aan een van deze toonaangevende festivals: Theaterfestival Boulevard, Jazz in Duketown, November Music, Libéma Open en het Oranje Kade Festival. Tegelijk worden ook veel evenementen georganiseerd en momenten gevierd als Carnaval in Oeteldonk, de Bossche Zomer, de Bossche Kermis, Maritiem Den Bosch, de Geraniummarkt, Koningsdag en we kunnen nog wel even doorgaan om een complete lijst te formuleren. Want laten we Bourgondische Den Bosch, het Wijnfestival, het Speciaalbier festival en Gezellig Zaken niet vergeten!

Al deze festivals, evenementen en typisch Bossche belevenissen hebben een aantrekkingskracht. Volgens de gemeente ‘s-Hertogenbosch zijn er jaarlijks in ’s-Hertogenbosch maar liefst zo’n 650 evenementen waarvan 100 grote evenementen. Deze evenementen trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers die positief bijdragen aan de economie en levendigheid van de stad.

Hoe duurzaam zijn de Bossche evenementen?

Er is nog een hoop te winnen op het gebied van duurzaamheid. Maar hoe duurzaam wil je eigenlijk zijn met al die evenementen? Hoe duurzaam móet je zijn? Hoe duurzaam kán je zijn? Hoe belangrijk is het dat oude tradities, zoals het broodje bal, blijven bestaan? Of gaan we juist in ’s-Hertogenbosch hét verschil maken, zonder in te boeten op gastvrijheid en het Bourgondische leven?

Daarover zijn we in gesprek met verschillende organisatoren uit de stad. Met hen hebben we het programma voor de netwerkbijeenkomst Duurzame evenementen gevormd.

Programma van de bijeenkomst

13.30 uur

Inloop met koffie/ thee.

14.00 uur

Opening evenement en welkom door Rob Bogaarts (Club van Duurzaam Doen).

14.15 uur

Inleiding door Mitchel van der Donk (beleidsmedewerker Evenementen, gemeente ‘s-Hertogenbosch).

14.30 – 15.15 uur

Parallel sessie 1 met onderwerpen Eten & drinken, Organisatie, communicatie & leiderschap, Mobiliteit en Materialen.

15.15 – 15.30 uur

Wisseling sessies en korte pauze.

15.30 – 16.15 uur

Parallel sessie 2 met onderwerpen Eten & drinken, Organisatie, communicatie & leiderschap, Mobiliteit en Materialen.

16.15 uur

Plenaire terugkoppeling waarbij wordt gekeken naar de concrete toepassing van de verhalen uit de parallelsessies, met aansluitend de open mic!

16.30 – 17.00 uur

Borrel en netwerken, ook met jongeren want de Young Changemakers zijn aanwezig bij de parallel sessies.