Struikroven op Coudewater

Laden Evenementen

28.10.2022 | 10:00 29.10.2022 | 15:00

Landgoed Coudewater

Peter de Gorterstaat 7
Rosmalen,5248 NS

Groen op Coudewater krijgt nieuwe bestemming met hulp van Struikroven

De afgelopen jaren hebben we met het ontwerpteam van Landgoed Coudewater een zorgvuldig plan gemaakt over hoe we zo veel mogelijk groen op het landgoed kunnen behouden. Dat is gelukt. Een groot deel van de monumentale bomen blijft staan.
 
Maar om een landschap te ontwikkelen waar 400 woningen worden gerealiseerd, moet ook ruimte worden gemaakt. Bijvoorbeeld voor de aanleg van nieuwe riolering, kabels en leidingen. Diverse struiken, perken en hagen moeten daarvoor plaats maken. Net als met het oogsten van bouwmaterialen vinden we het belangrijk dat we ook circulair met ons groen omgaan. Hiervoor gaan we de samenwerking aan met Stichting Struikroven. Stichting Struikroven wil een vast onderdeel worden van elk sloop- en renovatieproces in Nederland. Deze gedachte sluit precies aan bij de werkwijze van Landgoed Coudewater.

Wat is Struikroven?
Stichting Struikroven redt planten van de sloop die anders verloren zouden gaan door de komst van nieuwbouw of renovatie. Dit doet zij samen met, bewoners, bedrijven en andere betrokkenen uit de omgeving. Zo krijgt het groen een tweede leven op het Landgoed zelf, in de tuinen van omwonenden, op plekken in de openbare ruimte, bij scholen of in een Roverstuin.

Geen planten nodig maar wél komen helpen?
Heb je zelf geen planten nodig maar wil je toch een bijdrage leveren voor het klimaat en aan de biodiversiteit? Struikroven werkt samen met Meer Bomen Nu om op het Landgoed Coudewater zaailingen van bomen te oogsten en deze ergens anders weer te planten.

Rovers gezocht voor 28 & 29 oktober
Eind oktober gaan we van start met een driedaagse Rooftocht (27, 28 en 29 oktober). Weet jij wel raad met Coudewater groen? Laat het ons weten en kom 28 en zaterdag 29 oktober zelf jouw planten uitgraven! Want op 27 oktober zijn er al genoeg vrijwilligers. Op deze dagen ben je van 10:00 tot 15:00 uur welkom op het landgoed. Tussen 12:00 en 13:00 uur heb je de mogelijkheid om te komen lunchen bij Restaurant Leefgoed op het landgoed.