Duurzaamheids-initiatieven bij Club Coffee

Kort na de zomervakantie vond de Club Coffee Augustus bijeenkomst plaats, waar zowel bekende als nieuwe gezichten samenkwamen om te netwerken en kennis uit te wisselen over duurzaamheidskwesties. Dit maandelijkse moment biedt een platform voor professionals om inzichten te delen en samenwerkingen te verkennen.

Tijdens deze Club Coffee kwamen onderwerpen als water, afval, recycling en reparatie naar voren.

Klimaatopgave en water

Gonnie Apeldoorn van Miltop introduceerde haar collega Karlijn Hemsing aan het netwerk. Hierdoor kreeg men een beter inzicht in de activiteiten, doelgroepen, missie en visie van Miltop met betrekking tot de klimaatuitdaging. Deze informatie is ook te vinden op hun website (miltop.nl/expertises/klimaatopgave).

Karlijn Hemsing deelde haar ervaringen met de Water Challenge, een afstudeerproject bij de provincie Noord-Brabant. Haar enthousiasme en kennis over waterbewustzijn waren duidelijk zichtbaar tijdens haar introductie. Ze is gemotiveerd om scholieren bewust te maken van het belang van duurzaam waterbehoud en -gebruik.

afval, recycling en reparatie

Petra Vervenne kondigde aan dat ze ook klimaatburgemeester in Den Bosch is. Als een milieubewuste persoon wil ze anderen inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Ze bereidt activiteiten voor tijdens de Nationale Klimaatweek (11-17 november) om anderen te motiveren. Meer informatie vind je op: nkw2024.nl

Demiah Gauw van Stichting Clean Up the World was eveneens aanwezig om haar netwerk uit te breiden en haar missie voor het normaliseren van afval prikken te delen. Haar recente deelname aan de 7 dagen afval challenge, samen met haar man, werd onlangs belicht in het Brabants Dagblad (bd.nl/meierijstad).

Tot slot was Annie van Genugten aanwezig om samenwerkingsmogelijkheden voor Repair Café Uden te verkennen. Ze zoekt naar nieuwe contacten, zoals experts op het gebied van reparatiedata en 3D-printen van onderdelen, voor het Repair Event dat ze op 3 oktober samen met de provincie Noord Brabant organiseert in het ’tHandelshuys in Uden. Eerdere ervaringen met dit soort regionale repair events zijn terug te vinden op dtvnieuws.nl.