De Groene Bourgondiër – De bodem als basis

Laden Evenementen

18 juni | 17:00 21:30

Voedselbos Woest

De Blauwe Sluisweg
Den Bosch,

De tweede sessie van De Groene Bourgondiër vindt plaats bij Voedselbos Woest. Op dinsdag 18 juni gaan we het hebben over de basis van ons voedselsysteem: de bodem. Want wist je dat een gezonde bodem de sleutel is tot een duurzame toekomst?

De bodem als fundament

Deze netwerksessie start bij het begin – de bodem zelf. Wat heeft die ons te bieden? Een gezonde bodem is rijk aan organisch materiaal, mineralen en bodemleven, en vormt de perfecte voedingsbodem voor planten om te groeien. Wat heeft de bodemkwaliteit te maken met de voedseltransitie? Ook thema’s als water en gezondheid kunnen hier voorbij komen. Helaas is de bodemkwaliteit in veel delen van de wereld sterk achteruitgegaan door intensieve landbouwpraktijken, vervuiling en klimaatverandering. Dit heeft grote gevolgen voor de productiviteit van de landbouw en de voedselvoorziening.

Hier ligt dan ook een kans voor verandering. Door de bodem weer gezond te maken, kunnen we de cirkel sluiten en een duurzamer voedselsysteem opbouwen.

Ons doel: samen in actie komen

Het doel van De Groene Bourgondiër is simpel en toch ambitieus: het samenbrengen van mensen uit alle hoeken van de stad – bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen, buurtinitiatieven en experts – om de uitdagingen van ons voedselsysteem aan te gaan. Maar we gaan verder dan alleen praten. De Groene Bourgondiër is gericht op actie, op tastbare veranderingen.

Voedselbos Woest

Woest aantrekkelijk. Dat is een voedselbos. Woest omdat we de natuur grotendeels haar gang laten gaan. Aantrekkelijk omdat zowel mens, dier, plant, bodem, lucht en water ervan profiteren.

We zijn te gast bij Voedselbos Woest, een burgerinitiatief dat laat zien dat het wel kan: voedsel verbouwen, recreëren, bio-diversiteit verhogen én de bodem verbeteren. Ze willen dat zoveel mogelijk mensen dit zelf kunnen ervaren en geloven in de kracht van samenwerken met en gebruik van de natuur.

Het programma

We beginnen om 17:00 uur met een besloten sessie. Hier zullen we ingaan op de huidige staat van het voedselsysteem in Den Bosch, de dromen die we hebben, de kansen die we zien en de obstakels die we willen overwinnen.

Om 20:00 uur gaat de deur open voor iedereen die geïnteresseerd is. Dit is jouw kans om te netwerken, te leren en bij te dragen aan de toekomst van ons voedsel. Vergeet je niet aan te melden voor deze inspirerende avond!

Sluit je aan bij de beweging

Dit is meer dan een evenement. Het is de start van een beweging. De uitdagingen zijn groot, maar samen kunnen we ze aan. Samen werken we aan een duurzame, gezonde en smaakvolle toekomst in ‘s-Hertogenbosch.

Kom op 18 juni naar Voedselbos Woest en word onderdeel van deze groene revolutie! Dit is jouw kans om bij te dragen aan een groene toekomst. Laten we samen het eerste zaadje planten voor een beter voedselsysteem in onze stad.