De Groene Bourgondiër – Het eerste zaadje

Laden Evenementen

22 mei | 17:00 21:30

De Graafse Akker

Monseigneur van Roosmalenplein 19
's-Hertogenbosch,5213 GC

Stel je voor: een stad waar elk individu, elk bedrijf en elke instelling samenwerkt aan een duurzame, gezonde en smaakvolle toekomst. Daarvoor zullen we moeten versnellen in Den Bosch, zodat we meer lokaal, plantaardig, seizoensgebonden en gezond voedsel op ons bord hebben liggen. Dat is geen utopie. Dat is de visie van De Groene Bourgondiër.

Op woensdag 22 mei 2024 planten we het eerste zaadje van dit grootse avontuur in de vruchtbare grond van De Graafse Akker in ‘s-Hertogenbosch. Een netwerksessie die de kick-off markeert van een stadsproject dat zijn weerga niet kent. Ben jij klaar om deel uit te maken van deze groene revolutie?

Wat is het doel?

Het doel is simpel en toch ambitieus: het samenbrengen van mensen uit alle hoeken van de stad – bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen, buurtinitiatieven en experts – om de uitdagingen van ons voedselsysteem aan te gaan. Maar we gaan verder dan alleen praten. De Groene Bourgondiër is gericht op actie en op tastbare veranderingen.

Waarom De Graafse Akker?

De Graafse Akker is niet zomaar een locatie. Het is een levend voorbeeld van wat we met dit project willen bereiken. Een openlucht buurthuis in de Graafsewijk waar diversiteit en creativiteit bloeien, waar jong en oud samenwerken aan een groenere, socialere buurt. Het is de perfecte plaats om ons avontuur te beginnen.

Wat staat er op het programma?

We beginnen om 17:00 uur met een besloten sessie. Hier zullen we ingaan op de huidige staat van het voedselsysteem in Den Bosch, de dromen die we hebben, de kansen die we zien en de obstakels die we willen overwinnen.

Om 20:00 uur gaat de deur open voor iedereen die geïnteresseerd is. Dit is jouw kans om te netwerken, te leren en bij te dragen aan de toekomst van ons voedsel. Vergeet je niet aan te melden voor deze inspirerende avond.

Sluit je aan bij de beweging

Dit is meer dan een evenement. Het is de start van een beweging. De uitdagingen zijn groot, maar samen kunnen we ze aan. Samen werken we aan een duurzame, gezonde en smaakvolle toekomst in ‘s-Hertogenbosch. Kom 22 mei naar De Graafse Akker en word onderdeel van deze groene revolutie! Dit is jouw kans om bij te dragen aan een groene toekomst. Laten we samen het eerste zaadje planten voor een beter voedselsysteem in onze stad. Zie je daar!