Heinisdag

Laden Evenementen

18 mei | 10:00 15:30

Speelveld aan Herven/Eerste Hervendreef

Eerste Hervendreef & Herven
's-Hertogenbosch,5232 NJ

De Stichting Natuur op Noord ‘s-Hertogenbosch organiseert voor de tweede keer een evenement rondom het Heinis-natuurgebied. Dit jaar vindt de Heinisdag plaats op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 15.30 uur.

Het Heinis is een omvangrijk en waardevol natuurgebied midden in de stad. Het gebied is uniek vanwege de eeuwenoude dijk en de vele wielen, ofwel waterplassen, die zijn ontstaan door doorbraken van de dijk in het verleden. Dit heeft geleid tot een bijzonder landschap.

Scala aan activiteiten

Het programma van de Heinisdag biedt een breed scala aan activiteiten. Er is een middagprogramma met natuurgerichte spelactiviteiten, speciaal voor kinderen. Daarnaast vinden er twee natuurexcursies plaats, verzorgd door IVN. Daarnaast wordt een rondetafelgesprek georganiseerd, waarin natuurorganisaties, ecologen, de gemeente en particulieren in gesprek gaan over het behoud en de gezondheid van het gebied.

Verder zijn er diverse informatiestandjes, met aandacht voor de historische achtergrond van de Linie 1629 en wandel- en fietsroutes van de Paadjesmakers. De kinderen kunnen ook weer de Tibosch-akker inzaaien met boekweit. En uiteraard worden er weer pannenkoeken uitgedeeld, gebakken en geschonken door d’n Boerderij.

Voor iedereen

Iedereen is van harte welkom op deze gratis toegankelijke Heinisdag, van kinderen tot senioren. Kom vanaf 10 uur naar het speelveldje bij de Eerste Hervendreef.