Duurzaam netwerken in Den Bosch

Club Coffee, waar duurzaam netwerken en actief verbinden samenkomen in ‘s-Hertogenbosch

Op deze mooie lente-ochtend kwamen er weer diverse interessante gasten samen bij Club Coffee, een maandelijkse bijeenkomst waarin verbinden centraal staat. Ook vandaag kwamen duurzame doeners uit de stad en regio bij elkaar om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en samenwerkingen aan te gaan. Deze editie waren er verscheidene gasten aanwezig, elk met hun eigen achtergrond en verhaal.

Verduurzamen van bedrijventerreinen

Vanuit de gemeente ‘s-Hertogenbosch waren er twee projectleiders verduurzaming aanwezig: Fridthjof Leerdam en Justin Beijer. Ze hadden al vaak gehoord van de Club en kwamen nu eens kennismaken. Beiden richten zich specifiek op de verduurzaming van bedrijventerreinen. Bedrijventerreinen zijn dé plek om integraal en gebiedsgericht (samen) te werken op meerdere thema’s waaronder energie, klimaatadaptatie en circulariteit.

Het Klimaat examen

Ook twee leden van Young Changemakers schoven aan: Samira Racdu en Judith Mingers. Samira kwam haar netwerk uitbreiden en vertelde over het Duurzaamheidsakkoord tussen de gemeente en woningcorporaties, waar ze als programmamanager bij betrokken is. Daarnaast is ze vanuit Young Changemakers mede-organisator van het Nationale Klimaatexamen, in samenwerking met diverse andere partijen. Judith is duurzaam ondernemer en wil met haar bedrijf About Waste doorgroeien naar een echt merk. Hiervoor is ze actief haar netwerk aan het verbreden.

Jongeren en bedrijven

Thomas Weiss is stagebegeleider bij het Maurick College en net begonnen in deze functie en kwam even kennis maken. Hij houdt zich bezig met de verbinding tussen jongeren en bedrijfsleven, zodat ze praktijkervaring kunnen opdoen. Door in contact te komen met bedrijven in de regio hoopt hij leerlingen een beter beeld te geven van de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid.

Kennis maken

Judith Rosema van Het Inkt Atelier was ook aanwezig om haar netwerk uit te breiden. Ze gaf een inkijkje in het aanbod van workshops en cursussen dat ze verzorgt, zowel voor creatieve mensen als voor educatieve organisaties en bedrijven.

Miltop, een partner van de Club kwam ook kennismaken. Gonnie Apeldoorn kwam meer vertellen over wat het bedrijf doet en gaf concrete voorbeelden uit de wereld van milieutechniek. Het is altijd waardevol om meer te weten te komen over de activiteiten van partners in het netwerk en te ontdekken waar raakvlakken liggen.

Ten slotte was ook Simone Lips van People of Tomorrow aanwezig om haar netwerk van duurzame doeners verder uit te bouwen. Haar interesse ligt vooral bij de voedseltransitie en ze is erg benieuwd naar de voortgang van stadsproject De Groene Bourgondiër. We sloten het moment af met een update van het project en gingen verder in op de kunst van het verbinden.

Verbinden, kennis delen, inspireren en uitdagen

Al met al was het weer een geslaagde editie van Club Coffee Mei, met een diverse groep gasten en boeiende gesprekken over uiteenlopende duurzame initiatieven en ontwikkelingen in de regio. Precies waar deze bijeenkomsten voor bedoeld zijn: verbinden, kennis delen, elkaar inspireren en versterken. Op naar een duurzaam ‘s-Hertogenbosch!

Wil jij ook een keer aanschuiven bij Club Coffee of een andere activiteit van de Club van Duurzaam Doen? Kijk dan in onze agenda. Op dinsdag 11 juni organiseren we wederom een Club Coffee, ditmaal bij het Inkt Atelier in de Gruyterfabriek. Je bent van harte welkom, we ontmoeten je graag!