Versnellen van de Voedseltransitie

Welkom bij De Groene Bourgondiër, een inspirerend stadsproject om de voedseltransitie in ‘s-Hertogenbosch te versnellen. We richten ons op lokaal, plantaardig, seizoensgebonden en gezond eten als belangrijke ingrediënten voor een sociaal, ondernemend en gastvrij ‘s-Hertogenbosch. Samen met een sector-overstijgend netwerk gaan we aan tafel om vruchtbare kansen voor de stad te ontdekken.

Aan Tafel met De Groene Bourgondiër

Het hart van De Groene Bourgondiër wordt gevormd door de gesprekken aan tafel. We organiseren een zestal bijeenkomsten waar we met een sector-overstijgend netwerk in dialoog gaan. Aan tafel brengen we diverse perspectieven samen: van lokale ondernemers en boeren tot beleidsmakers, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Tijdens deze bijeenkomsten gaan we verkennen, proeven en ontdekken. We bespreken wat er al goed gaat in ‘s-Hertogenbosch en waar kansen liggen voor verbetering. Door te luisteren naar elkaars ervaringen en ideeën, kunnen we samen tot nieuwe inzichten komen.

Uiteindelijk is ons doel om een gezamenlijke visie op de voedseltransitie te formuleren. Een visie waar we de komende jaren gericht naar toe kunnen werken als stad. Zo zetten we stappen naar een duurzamer, gezonder en inclusiever voedselsysteem voor ‘s-Hertogenbosch.

Volg de ontwikkelingen van De Groene Bourgondiër op deze pagina en ontdek welke partijen al actief betrokken zijn. Samen zetten we ‘s-Hertogenbosch op de kaart als dé stad van de voedseltransitie.

Inspiratie